Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ ارتباطات ماهواره ای یکی از روش های ارتباطی کارآمد برای ایجاد شبکه های خصوصی انتقال داده و دسترسی به شبکه اینترنت می باشد. در سال های اولیه ورود اینترنت به کشور و قبل از آنکه شرکت ارتباطات زیرساخت متولی اصلی تأمین پهنای باند اینترنت بین الملل از طریق بستر فیبر نوری گردد، ارتباطات ماهواره ای به صورت دوطرفه و یک طرفه  توسط شرکت های ارائه کننده خدمات اینترنت مورد استفاده فراوان قرار می گرفت اما با افزایش ظرفیت ورودی اینترنت از طریق فیبر بین الملل شرکت زیرساخت، تجهیزات ماهواره های دریافت اینترنت به تدریج برچیده شد ولی ارائه خدمات ماهواره‌ای (VSAT) موضوع پروانه مستقلی به نام "خدمات انتقال داده از طریق ماهواره” (SAP) در دستور کار قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 ارتباطات ماهواره‌ای در مناطق و نقاطی از کشور که امکان ارتباط زمینی (رادیویی یا کابلی) وجود ندارد، تنها راه دسترسی به شبکه اینترنت است و عمده مشتریان این زیرساخت ارتباطی را اپراتورهای تلفن همراه،  ارگان‌ها،  شرکت‌های خصوصی و دولتی،  بانک‌ها  و شرکت‌های صنعت نفت و پتروشیمی تشکیل می‌دهند؛ در ایران با توجه به توسعه شبکه فیبر پرسرعت عمده بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری از زیرساخت‌های کابلی استفاده می‌کنند اما در عین حال هم برای شبکه بکاپ یا پشتبان ارتباطات زمینی استفاده می‌کنند تا در صورت هر گونه قطعی و مشکل در ارتباطات زمینی بتوانند از زیرساخت ماهواره برای ارتباط با شعب اصلی و ارائه خدمات استفاده کنند؛ یکی از شرکت‌های ارائه کننده این بستر در کنار برخی از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت و ارتباطات شرکت خدمات انفورماتیک وابسته به بانک مرکزی است که خدماتی را در حوزه ارتباطات ماهواره ای برای تامین نیاز و شبکه پشتیبان بانک‌ها، سامانه چکاوک،  برقراری ارتباط سوییچ های شاپرک PSP ها ارائه می‌کند اما اخیرا اخباری منتشر شده که ماهواره‌های مخابراتی مورد استفاده ایران برای تامین ارتباطات ماهواره‌ای با فشار دولت آمریکا به ایران سرویس نمی‌دهند که بر اساس گفتگوی ایبِنا با رییس سازمان فضایی ایران و مدیران چند شرکت ارائه دهنده ارتباطات ماهواره‌ای این خبر تکذیب می‌شود و همچنان این شبکه در دسترس سازمان‌ها و ارگان‌های مهم کشور خواهد بود و به زودی بومی سازی می‌شود.

مرتضی برابری رییس سازمان فضایی ایران در گفت وگو با خبرنگار ایبِنا درباره وضعیت ماهواره" وی ست "به عنوان زیرساخت ارتباطات برخی بانک‌ها و مراکز مهم کشور و همچنین برخی اخبار منتشره مبنی بر تحریم خطوط مخابراتی ماهواره‌ای ایران با فشار دولت آمریکا، گفت: ماهواره مخابراتی ایران ست (بدر ۵) با همکاری  شرکت "عرب ست" تا سال ۲۰۳۱ قرار داد دارد که در گذشته منعقد شده و برخی بانک‌ها، پمپ بنزین‌ها و مراکز نفتی و دارای اهمیت بالای کشور از این زیرساخت برای تامین ارتباطات پرسرعت و امن خود استفاده می‌کنند و بدون شک حتی با تحریم‌های ایالات متحده آمریکا در حوزه فضایی هیچ مشکلی برای ارتباطات ماهواره‌ای و مخابراتی ایجاد نخواهد شد و مقدماتی فراهم شده تا در همین راستا خدمات بر این بستر با هر گونه تصمیمی پایدار باشد.

رییس سازمان فضایی ایران ادامه داد: یکی از برنامه‌های دارای اولویت سازمان فضایی ایران که در برنامه ششم توسعه تکلیف شده است، تامین،  توسعه و ساخت ماهواره‌های مخابراتی به شمار می‌رود و در همین راستا ساخت ماهواره مخابراتی که  تولید داخل باشد و توسط کشورمان کنترل شود در دستور کار اصلی سازمان فضایی ایران قرار گرفته است.

برابری با بیان این که خرید ماهواره مخابراتی هزینه بسیار زیادی را در شرایط فعلی کشور ایجاد می‌کند، گفت: خرید ماهواره مخابراتی خارجی برای کشور حداقل ۲۰۰ میلیون دلار هزینه به دنبال دارد و همین مسئله باعث شده تا بومی سازی و طراحی و ساخت ماهواره مخابراتی بومی با قابلیت کنترل بیشتر و هزینه به مراتب پایین‌تر توجیه داشته باشد و در دستور کار قرار بگیرد.

وی با اشاره به کنسرسیوم ‌های در حال مذاکره برای ماهواره مخابراتی، اظهار داشت: برای ماهواره مخابراتی ۴ کنسرسیوم که برخی شرکت‌های زیرساختی و اپراتور در آن حضور دارند مذاکراتی را با سازمان فضایی ایران شروع کردند و به دنبال آن هستیم تا متناسب با بازار مجوزهای ماهواره مخابراتی را صادر کنیم و تا پایان سال جاری نیز اولین مجوز در این حوزه صادر و اعلام شود و با توجه به عدم انحصار می‌توانیم شاهد چند مجوز در این حوزه باشیم.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ارتباطات ماهواره ای بانک ها تحریم های آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۲۹۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده مطالعات جنگ بررسی کرد؛ حضور ایران در آفریقا، آمریکا را ترسانده است

به گزارش قدس آنلاین، اندیشکده مطالعات جنگ، این بار به سراغ پرونده آفریقا رفته و در بخشی از پرونده مبسوط خود به بررسی حضور اقتصادی و نظامی ایران در قاره سیاه پرداخته است. این مجله در گزارش خود که به قلم «لیام کار» و «کیتانه فیتزپاتریک» به نگارش درآمده می‌نویسد:

ایران از صادرات نظامی به عنوان وسیله‌ای برای پیگیری اهدافی در آفریقا مانند دستیابی به اورانیوم در نیجر و دسترسی به دریای سرخ در سودان استفاده می‌کند. پایگاه خبری تحقیقاتی آفریقا اینتلیجنس مستقر در فرانسه در ۳۰ آوریل گزارش داد ایران و نیجر از پایان سال ۲۰۲۳ در حال مذاکره برای ارائه ۳۰۰ تن کیک زرد اورانیوم به ایران توسط نیجر در ازای پهپادها و موشک‌های زمین به هوا بوده‌اند. این مقدار قابل توجهی اورانیوم است که برابر با کل تولید داخلی ایران در سال ۲۰۱۹ است.

این مجله تحلیلی با اشاره به گزارش وال استریت ژورنال در مارس ۲۰۲۴،  اذعان می‌کند ایران ارسال هواپیماهای بدون سرنشین به ارتش سودان را در اوایل سال ۲۰۲۴ آغاز کرد. پایگاه دریایی ایران در بندر سودان مستقیم از عملیات دریایی خارج از منطقه و حملات ایران به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ و خلیج عدن پشتیبانی می‌کند. 

سایت اطلاعات آفریقا و وال استریت ژورنال گزارش دادند ایالات متحده در دیدارهای ماه مارس به مقامات نیجر گفته است هرگونه فروش اورانیوم به ایران منجر به تحریم‌ها می‌شود که به لغو همکاری دفاعی توسط حکومت نظامی و در نهایت بیرون راندن بیش از ۶۰۰ نیروی آمریکایی که هنوز در منطقه مستقر هستند، کمک می‌کند. ایالات متحده در مورد ارسال پهپادهای ایرانی به ارتش سودان ابراز نگرانی کرده و کشورهای منطقه را تشویق کرده است ایران را برای خروج از آن تحت فشار قرار دهد.  ایران همچنین در تلاش است روابط اقتصادی خود با آفریقا را برای کاهش اثرات تحریم‌ها گسترش دهد. 

ایران ادعا کرد صادراتش به آفریقا در مجموع یک میلیارد و ۱۸۳ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۲۰۲۲ اندکی کاهش یافته، اما هنوز بسیار جلوتر از ارقام دولت‌های قبل‌تر از رئیسی است.

دولت رئیسی مدت‌هاست به‌عنوان بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر برای تضعیف نفوذ غرب و کاهش تحریم‌های غرب از طریق تعامل غیرغربی، به دنبال گسترش نفوذ اقتصادی ایران در آفریقا بوده است.  زیمبابوه تا حدی به دلیل تحریم‌های ایالات متحده به همکاری با ایران روی آورده است. بورکینافاسو از زمانی که حکومت نظامی کنونی این کشور در سپتامبر ۲۰۲۲ کنترل را بدست گرفته، به شریک جدید ایران تبدیل شده است و در اکتبر ۲۰۲۳ چندین قرارداد در زمینه انرژی، معدن، داروسازی و آموزش حرفه‌ای در تهران امضا کرد. 

شرکت‌های دانش بنیان ایرانی یکی از حلقه‌های کلیدی تلاش‌های تعامل اقتصادی ایران با آفریقا هستند که در زمینه‌های بشردوستانه مانند پزشکی، بهینه‌سازی زنجیره تأمین موادغذایی و مکانیزاسیون کشاورزی فعالیت دارند و نقش مؤثری را می‌توانند ایفا کنند؛ چرا که کمتر در معرض تحریم‌ها قرار دارند.
 

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • معادل ۱۲ سال در دولت سیزدهم پرتاب ماهواره به فضا انجام شد
  • ۷۰ درصد کشور تا پایان سال تحت پوشش فیبرنوری قرار می گیرند
  • اندیشکده مطالعات جنگ بررسی کرد؛ حضور ایران در آفریقا، آمریکا را ترسانده است
  • وزیر ارتباطات رئیسی قرار است اینترنت را به «سرعت نور» برساند!
  • شما نظر بدهید / با ادعای وزیر ارتباطات در مورد سرعت مناسب اینترنت موافقید؟
  • شما نظر بدهید / آیا با ادعای وزیر ارتباطات در مورد سرعت اینترنت موافقید؟
  • پرتاب ۴ ماهواره با یک موشک به مدار زمین
  • توقیف ۱۳ میلیون دلار دارایی دو بانک غربی در روسیه
  • بهره‌برداری از ۱۲۲ طرح مخابراتی یزد در هفته ارتباطات
  • اتصال ۲۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت